Protetik Tedavi

Farklı nedenlerle kaybedilen dişlere bağlı olarak oluşan fonksiyon kayıplarının yanı sıra ağız estetiğinin geri kazandırılması için yapılır.

Diş ve diş eti hastalıklarına bağlı olarak kaybedilen dişler,

kişinin çiğneme ve konuşma gibi günlük aktivitelerinin sekteye uğramasına neden olur. Travma ve kazalara bağlı oluşabilen diş kayıpları, kişinin öz güveninin zedelenmesine sebep olabilir. Bunun yanı sıra kişinin gülümsemekten kaçınmasına yol açarak psikolojik bazı rahatsızlıkların oluşmasına yol açabilir. Tüm bu etkenlerin ortadan kaldırılması için eksik dişlerin farklı yöntemlerle tamamlanması gerekir.

Çoğunlukla tedaviye geç kalan hastalara uygulanır.

Böylece kaybedilen diş ya da dişler farklı protez türleri ile geri kazanılabilir. Protetik tedavi yöntemleri, fonksiyon ve estetik anlamında kişinin kendisini daha iyi hissetmesini sağlar. Kişiye çiğneme ve konuşma fonksiyonu geri kazandırılırken, rahatlık ve estetik açıdan da kendini iyi hissetmesi sağlanır. Bu anlamda protetik diş tedavileri, diş hekimliğinin önemli dallarından biridir. Bu tedavide kullanılan malzemeler oldukça geniş bir yelpazede yer alır.

Genel anlamda sabit ve hareketli protezler kullanılsa da,

implant üstü protezler de bu kapsamda değerlendirilebilir: Kuron, metal destekli porselen kaplama, zirkonyum destekli kaplama, seramik kaplama, köprü ve implantlar da bu işlemlere örnektir. Bu noktada tercih edilecek protezin hastanın ihtiyacına göre belirlenmesi ve protezin doğal dişler ile aynı boy ve renkte olması önemlidir.

Şimdi diğer hizmetlerimizi inceleyebilir, bizi arayabilir ya da mesajınızı gönderebilirsiniz.

Sayfa içeriği sadece bilgilendirme amaçlıdır. Tanı ve tedavi için lütfen doktorunuza başvurun.